Goed Begin

 

"Bij ons eerste kindje hadden we reguliere kraamzorg, waaraan ik in mijn kraamweek veel aan het uitleggen was dat we het 'net even anders deden'. Achteraf vond ik dat jammer. Bij ons tweede kindje wilde ik heel graag die energie voor ons gezin gebruiken dus zocht ik iemand waar ik onze oudste met een blij hart aan kon toevertrouwen, én iemand die bekend was met onze manieren van opvoeden zoals: natuurlijk & onvoorwaardelijk ouderschap, wasbare luiers, dragen in een draagdoek, baby niet laten huilen, veel huid op huid contact en een biologisch/ suikervrij eetpatroon. Maar dan óók eens genieten van het leven en een goede kijk op borstvoeding... Het werd een hele wensenlijst. Onze doula wist wel iemand die daaraan voldeed, ze gaf het adres van Maaike. Er was inderdaad de klik bij kennismaking en ook onze oudste voelde zich bij haar op haar gemak (ze heeft het nog steeds over de frambozen van Maaike die ze bij de kennismaking in de tuin mocht plukken).

Ikzelf verlang nog vaak terug naar de heerlijke warme maaltijden en schone lakens waar Maaike iedere dag voor zorgde :) heb haar laatst nog gemaild hoe ze die heerlijke bietenschotel maakte.
Ik vond het fijn te merken dat ze zich goed aanpaste aan waar we stonden. We hadden niet veel behoefte aan lijstjes bijhouden en voeden op verzoek ipv op de klok, dus deed ze dat ook niet. Ze gaf ons het vertrouwen dat wij als ouders goed wisten was goed was en ondersteunde onze weg met tips, een lopend huishouden en gezonde voeding. Iedere ochtend kwam er weer een warme zon binnen lopen, ook na een lange slapeloze nacht of onzekerheid, had ik meteen weer het gevoel van ' fijn, het komt wel goed'
Daarnaast heeft Maaike ons ontzettend goed geholpen als lactatiekundige (zat bij kraampakket in). Dankzij haar netwerk zijn we snel en kundig geholpen door professionals met de refluxklachten van ons babymeisje. We konden dezelfde dag al terecht en Maaike is blijven meedenken en meekijken tot het al snel helemaal goed ging. Ik heb een paar mensen in mijn omgeving die 3 maanden tot zelfs anderhalf jaar hebben aangemodderd met dezelfde klachten, dus ben ontzettend dankbaar dat we meteen goed advies en een doorverwijzing hebben kunnen krijgen!
Maaike is echt onze engel geweest de eerste week en heeft ons een prachtige, harmonieuze en bijzondere start gegeven als gezin van 4. De liefde en aandacht aandacht die zij in haar werk stopt, maakte het nog beter dan onze grote wensenlijst al was :)"
Eline uit Dalfsen
"Via mijn verloskundige kwam ik in contact met Maaike. Na onze verhuizing bleek ik ook nog eens heel dicht bij haar in de buurt te wonen, dat was natuurlijk ideaal voor de kraamtijd. Maaike kon daardoor flexibel zijn in het indelen van de uren kraamzorg. Wij hebben een super warme, liefdevolle en blijde kraamtijd gehad door Maaike. Een hele goede verzorging met veel eigen initiatief op het gebied van heerlijk eten, wasjes draaien, een afwasrek wat heel erg handig is en zo meer.
En natuurlijk super begeleiding bij de borstvoeding." Sanna uit Pesse
" Maaike is een warm, meedenkend en ruimdenkend persoon die met veel liefde en passie haar werk uitoefent. Tijdens onze kraamweek werden we heerlijk vertroeteld door Maaike, ontbijtjes op bed en heerlijke warme maaltijden.
Voor ieder die een fijne kraamtijd wil met wat extra's, persoonlijks en fijne steun en hulp bij borstvoeding.” Anke, Stephan en Kasper.

Bij ons eerste kindje wisten we niet beter of je regelt kraamzorg bij een van de grote bureaus. Op zich waren we daar wel tevreden over, maar sommige dingen vonden we toch wel jammer. Vooral het strikt volgen van allerlei regeltjes.

Dit wilden we anders, meer op gevoel, maar wel verantwoord natuurlijk. We zijn heel blij met de zorg die Maaike ons als gezin geboden heeft. Meteen vanaf het begin had ze alles onder controle en het voelde goed om zaken aan haar over te laten en me te focussen op ons nieuwe kindje. De was werd meteen weggewerkt, elke dag schoon beddengoed, heerlijk gezond eten op bed gekregen, een luisterend oor en fijne ondersteuning bij de borstvoeding. Dankzij Maaike hebben we een fijne start gehad en ik zal haar dan ook zeker aanraden bij anderen.

Karin, Groningen